Právě si prohlížíte ERASMUS angličtina ve vojenské praxi v praxi

ERASMUS angličtina ve vojenské praxi v praxi

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuCJV

V září naši studenti vyrazili na Erasmus do Rakouska, konkrétně do Theresan Military Academy ve Vídeňském Novém Městě, kde v termínu od 2. září do 6. září probíhal intenzívní kurz Basic Military English (Common Module BME). Kurzu se zúčastnili kromě studentů z Univerzity obrany i studenti z Polska, Rumunska, Litvy, Německa, Itálie a Španělska.

V nabitém programu se studenti seznámili s vojenskou terminologií nejen teoreticky, ale i formou praktických cvičení pod vedením lektorů z USA, Rumunska, Portugalska a České republiky. Českou republiku, CJV, reprezentovala Mgr. Martina Cohenová, která ve čtyřech dnech odučila celkem 30 hodin.

Přestože byla hlavní náplní kurzu vojenská terminologie, studenti nejvíce ocenili možnost porovnat a sdílet své zkušenosti ze studia v různých zemích. Součástí kurzu byly také studentské prezentace na různá vojenská témata, od základního výcviku přes konkrétní aktuální konflikty ve světě až po kybernetickou bezpečnost. Lektory potěšilo, že studenti spolu konverzovali anglicky i po skončení výuky a o přestávkách a stále bylo co rozebírat. Atmosféra byla příjemná a všichni zúčastnění hodnotili tento kurz velmi pozitivně. 

Týden byl zakončen návštěvou letecké přehlídky AIRPOWER24 v městečku Zeltweg, která se i navzdory špatnému počasí nakonec vydařila.